Reizen naar Cuba: ontdek het gesprek van de Antillen

In Latijns-Amerika is Cuba een van de landen met aangename bezienswaardigheden op het gebied van toerisme. Cuba is een warme bestemming en biedt onvergetelijke wonderen. Dit eiland, omgeven door de Caraïbische Zee, heeft veel in huis om bezoekers die op zoek zijn naar nieuwe avonturen te verleiden. Over ontdekkingen gesproken, het eiland bevat verschillende parels.

De parel van de Antillen: welke wonderen te verwachten?

In werkelijkheid is Cuba een archipel, maar geen eiland. Daarom bestaat het uit cayos (eilandjes) en grote eilanden met zijn stranden die ongeduldig op u wachten. Het witte zand en het blauwe water op de ansichtkaarten zijn dus precies echt. Om nog maar te zwijgen van de uitgestrekte valleien en bergen die elkaar opvolgen met een immens bosareaal. En over botanicals, varens en orchideeën ontbreken niet! Kortom, Cuba heeft een uitzonderlijk en gediversifieerd erfgoed. In welk seizoen is de reis naar Cuba het meest aan te bevelen? Omdat het een subtropisch klimaat heeft, is er geen specifieke tijd om erheen te gaan. Maar om meer plezier te hebben, is november tot mei de beste tijd om te gaan. De temperatuur is in dit seizoen namelijk noch hoog, noch erg laag.

Waarom kiezen voor Cuba?

Voor de meeste toeristen is de keuze voor Cuba niet willekeurig. Dit continent belooft veel interessants. Sommige oude modellen van auto's die op het punt staan uit te sterven, zijn legendarisch, omdat ze werden gebruikt tijdens het tijdperk van de koude oorlog. Nu een internationaal museum, zullen deze auto's u herinneren aan de grote geschiedenis van die tijd. Daarnaast zijn er de indrukwekkende architecturen die de Spaanse veroveringen uitbeelden. Als aperitief kunt u in bijna elk restaurant Cubaanse Mojitos proberen. Een droomstrand voor honeymooners en de kokosnootboomnederzettingen. Kortom, een reis naar Cuba is een goed project voor zowel gezinnen als gepensioneerden. Cuba is ook ideaal als u een "verrassingsreis" cadeau wilt doen.

Wat te doen in Cuba?

Meer dan interessant is de vallei van Vinales, waar verschillende wilde insecten voorkomen die alleen in dit land voorkomen. De Trinidad, nog een parel om te ontdekken. Gelegen in het centrum van Cuba, heeft deze stad ook een koloniaal verleden te vertellen dankzij de vele musea, waarvan sommige zijn omgebouwd tot grote hotels en restaurants. Daarnaast zijn er prachtige bezienswaardigheden zoals de heuvel van de radiotoren, de tabaksvelden en de Plaza Mayor. Er zijn ook andere mogelijke activiteiten om te doen tijdens een reis naar Cuba. Duiken voor de zeeverslaafden, een wandeling door de stad en over de toeristische gebieden staat op de afspraak. En voor degenen die geïnteresseerd zijn in de plaatselijke cultuur, wordt de Cubaanse nacht geanimeerd door Cubaanse dansen, zoals de traditionele dans en de salsa.

Plan du site