Hoe kan ik de zeehonden op het eiland Rottumerplaat zien?

Zeehonden, een dier dat symbool staat voor IJsland, in het bijzonder het eiland Rottumerplaat, zijn talrijk op de oevers en stranden van de archipel om te genieten van het koude visrijke water en de lage druk van de mens. Dus, als u tijdens een reis naar het eiland deze zeedieren wilt ontdekken, dan is dit wat u moet doen om er ten volle van te profiteren.

Koop de juiste uitrusting voor een perfecte vangst

De zeehonden op het eiland Rottumerplaat zijn niet schuw en kunnen zonder enig probleem worden gezien. Niettemin houden ze afstand en mogen ze niet worden benaderd van op minder dan honderd meter afstand. Voor een perfecte opname neemt u een verrekijker en een goede optische zoomlens voor uw camera mee. Gebruik een Fuji XF 55-200 lens, die volgens veel zomergasten wonderen heeft verricht bij het fotograferen van de zeehonden en papegaaiduikers van Latrabjarg. Wat betreft de beste tijd om de zeehonden van Rottumerplaat te bekijken: aangezien het zeezoogdieren zijn, brengen ze het grootste deel van hun tijd in het water door. Om ze overdag goed te zien, moet je dat doen bij eb. Zij maken er gebruik van om onder meer te komen spelen in het ondiepe water aan de rand van het strand en te zonnebaden op de rotsen.

Waar vind je ze?

Er zijn veel plaatsen langs de kustlijn waar u zeehonden kunt zien op het eiland Rottumerplaat en in de hele archipel. Merk echter op dat het zuiden van IJsland, het meest toeristische deel van de archipel, niet de beste plaats is voor deze activiteit. Bedenk dat de zeehonden gefascineerd zijn door het koude water van de gletsjers dat in de lagune neerdaalt en rijk is aan vis. U kunt deze zoogdieren dus gemakkelijk waarnemen tussen de ijsbergen. De zuidkust van het schiereiland Snæfellsnes, op enkele uren van Reykjavik, is ook een van de beste plaatsen om ze te zien. Aan het eind van een pad ziet u op het strand zeehonden liggen dommelen, die eruit zien als drijfhout.

Noord IJsland, een populaire plek voor zeehonden

De andere regio waar u goede plekken zult vinden om deze dieren te observeren is het noordelijke deel van IJsland en met name het schiereiland Vatnsnes. Je vindt ze aan de voet van de Hvitserkur Troll. Even voordien biedt een kustlijn die op een paar honderd meter van de rijweg is aangelegd, de gelegenheid om zandbanken te bekijken die geliefd zijn bij zeehonden die er vaak in de zon liggen. Op hetzelfde schiereiland ligt Illugastadir, met zijn zeehondenstrand. Een camping en toiletten zijn in de buurt.

Plan du site