Amsterdam: de 5 must-see plekken in de stad

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, ontvangt elk jaar een groot aantal toeristen. Dit komt door de bezienswaardigheden en de schoonheid van de stad. Het is een goede plek om heen te gaan voor uw volgende vakantie. U zult er geen spijt van krijgen dat u het als uw bestemming hebt gekozen met deze must-see plaatsen.

De grachten van Amsterdam

Amsterdam is een stad die ook wel het "Venetië van het Noorden" wordt genoemd. Deze naam dankt het aan zijn grachten die het zo mooi maken. Het heeft vier grote grachten, waaronder de Prinsengracht, de Keizersgracht, de Herengracht en de Singel. Dit zijn must-see plekken in Amsterdam. Als u daarheen reist, moet u minstens één keer de rivierboottocht proberen. Als u klaar bent met winkelen en sightseeing, kunt u uw dag afsluiten met een korte boottocht. U zult de stad ontdekken en tegelijkertijd ontspannen. Trouwens, er zijn ook fietstochten. Deze laatste is in deze stad zeer populair als vervoermiddel. Als u een liefhebber van fietsen bent, zult u ervan genieten. Er zijn routes voor toeristen om de grachten per fiets te ontdekken.

Het Koninklijk Paleis en het Meseumplein

Een van de grootste gewoonten bij een verblijf in een plaats is het paleis ervan te bezoeken. In Amsterdam kunt u ook naar het Paleis op de Dam komen om over de grote geschiedenis te leren. Dit grote monument valt op door zijn omvang, maar ook door zijn evolutie. Er zijn veel prijzen beschikbaar als u geïnteresseerd bent. U kunt ook kiezen voor een rondleiding. Naast het monument zijn er tentoonstellingen met verschillende thema's. Het Meseumplein is ook een must-see in Amsterdam. Als u een kunstliefhebber bent, mag u dit plein, waar de musea bijeenkomen, niet missen. Zo zijn er bijvoorbeeld het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stadelijk Museum.

De bruine cafés en de Cuypmarkt

Amsterdam is een stad waar moderniteit en oudheid in perfecte harmonie zijn. Deze mengeling maakt de stad uitzonderlijk. Onder de elementen die zijn reputatie maken, mogen de bruine cafés niet worden verwaarloosd. Deze plaatsen worden zo genoemd vanwege hun binnenhuisinrichting, de kleur van hun muren en ook de sfeer die zij bieden. Als u iets wilt gaan drinken met vrienden of familie, dan zal een van deze hoekjes u zeker bevallen. Ook de Albert Cuypmarkt mag u niet missen. Dit is de beste plaats om lokale producten te kopen, zoals vlees, vis, kaas, Amsterdamse bloemen, enz. Er liggen daar veel spullen op je te wachten.

Plan du site