Focus op de typische charmes van Dordrecht

Dordrecht, een oude stad in Nederland, heeft veel te bieden. Deze charmante stad, die dateert uit 1220, biedt authentieke monumenten die de historische getuigen van het land zijn. Bovendien kunt u tijdens een uitstapje naar de omgeving van Dordrecht genieten van de straatkunst, van de rijkdom van het Nationaal Park de Biesbosch, van de musea, maar ook van het Nederlandse meesterschap over het water.

De typische charmes van Dordrecht

De imposante Grote Kerk, gebouwd in de elfde eeuw, is een van de historische monumenten die u verleiden tot een bezoek aan Dordrecht. Deze parochiekerk heeft een verrassend interieur en exterieur. Een bezoek aan Dordrecht betekent ook het ontdekken van de oude pakhuizen en havens aan de Kuipershaven of Wijnstraat. Deze gebouwen bevestigen het belang van de wijn- en houthandel in Holland. Het is inderdaad ook fascinerend om de bewaard gebleven oude scheepslift uit 1928 in de Wolwevershaven te bewonderen. Een bezoek aan Dordrecht omvat daarentegen het HUIS VAN GIJN-huis, een gebouw dat aanzienlijk is verfraaid met decoraties en luxueuze wandtapijten, maar ook behangsels. Het is echter ook belangrijk om door de Groothoofdspoort te gaan, de hoofdingang van de stad. Ook een bezoek aan het Hof van Nederland, een museum dat de geschiedenis van het land herbergt, mag u niet missen.

Vervoermiddelen voor een bezoek aan Dordrecht en omgeving

Dordrecht is ook bekend om zijn geplaveide straten, zijn grachten en zijn bewonderenswaardige gevels. Om van de charme van de stad te genieten is een wandeling een perfecte manier, vooral omdat er minder auto's zijn. Om Dordrecht en omgeving te bezoeken, is het bovendien mogelijk een boot te nemen voor wie de rust van de grachten wil voelen en de omgeving van de oude stad wil bezoeken. Maar er zijn ook andere manieren om de mooie bezienswaardigheden buiten Dordrecht te bereiken, zoals met de fiets, kajak of waterbus.

Toeristische attracties in de omgeving van Dordrecht

Op enkele kilometers van Rotterdam ligt de verrassende stad Dordrecht. Deze stad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog met de grond gelijk gemaakt, maar is nu een toeristische trekpleister geworden dankzij de moderne architectuur van haar monumenten, haar straatkunsten, haar haven en haar musea. De molens van Kinderdijk zijn echter prachtig in de buurt van Dordrecht. Ze zijn zelfs opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO voor hun uitzonderlijk nut bij het voorkomen van overstromingen. Bovendien ligt het Nationaal Park de Biesbosch op enkele kilometers van de stad. Dit reservaat is een wetland met een rijkdom aan flora en fauna.

Plan du site