Dit is typisch: focus op de Alkmaarse kaasmarkt!

De Alkmaarse Kaasmarkt is ongetwijfeld een van de belangrijkste attracties van de stad. Van april tot eind september kunt u kennismaken met de traditionele manier waarop kaas wordt verkocht.

Kaasmarkt Alkmaar

De kaas is gemaakt van voedselbonnen. Bij veel bezoekers liep het water in de mond bij het zien van de overheerlijke kazen. Alkmaar is al sinds 1365 een kaasstad. De kaasdragers verrichten hun werk regelmatig op traditionele wijze. De status van Alkmaar als kaasstad is in de loop der jaren aanzienlijk gegroeid. De Alkmaarse kaasmarkt is de afgelopen decennia sterk gegroeid. De kaasmarkt duurt vaak tot middernacht. De hoeveelheid verkochte kaas is enorm. Je wilt naar Alkmaar. Mis nooit de kans om een kleurrijke folkloristische show bij te wonen die elke vrijdag vanaf 10 uur plaatsvindt op het pittoreske Waagplein. Breng een weekend door in Amsterdam met een bezoek aan de stad Alkmaar.

Bijzondere kenmerken van Alkmaarse kazen

Een melkkoe produceert ongeveer 20 liter melk per dag. Voor de productie van bijvoorbeeld 1 kilo Goudse kaas is ongeveer 10 liter volle melk nodig. Bij de kaasbereiding worden de bestanddelen van de melk (eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen) samengevoegd. Na de stremming worden deze bestanddelen van de vloeistof gescheiden. Alkmaarse kazen hebben een kwaliteitslabel. De markt in Alkmaar heeft vele soorten kaas, zoals Goudse, Edammer, Leydense kaas, Hollandse gatenkaas, enz. De kaasproducenten Cono en Campina blijven potentiƫle leveranciers voor de Alkmaarse kaasmarkt.

Bezoek de kaasmarkt van Alkmaar

U wilt het noorden van Holland bezoeken. Een bezoek aan Alkmaar zal u verrassen. Naast de Alkmaarse Kaasmarkt vindt u in deze stad het Beatlesmuseum en het Nationaal Biermuseum. U kunt ook een begeleide wandeling door het stadscentrum maken. Veel touroperators bieden halve dagtochten aan vanuit Amsterdam. U kunt een bezoek brengen aan het centrum van Alkmaar, de kaasmarkt, de kaasboerderij, het Nederlands Kaasmuseum, enz. Bovendien heeft het Holland Kaasmuseum veel activiteiten voor kinderen, zoals een speurtocht, een speeltuin, enz.

Plan du site