Casablanca ontdekken in Marokko: de 3 must-see plaatsen

Nu de zomer voor de deur staat, staat de vakantie voor de deur. Het is niet gemakkelijk om elk jaar een bestemming te kiezen, dus waarom zou je niet voor Marokko kiezen? Casablanca is een stad rijk aan toeristische plaatsen. Daarom verdient het uw bezoek!

De grootsheid van de Hassan II Moskee

Een andere plek die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan Marokko is de Hassan II Moskee. Van de grootste religieuze monumenten ter wereld komt deze op de tweede plaats, als de moskee in Mekka op de eerste plaats komt. De Hassan II Moskee in Casablanca, gebouwd op 20.000 vierkante meter tussen 1986 en 1993, op een hoogte van 210 meter. Tweederde van dit indrukwekkende gebouw is op de zee gebouwd. Niet alle architectonische kunstwerken zijn op deze manier gebouwd. Bovendien is zijn open dak oogverblindend. De moskee biedt plaats aan 100.000 mensen en is een van de weinige religieuze monumenten in Marokko die plaats bieden aan niet-moslims. Het is versierd met gebeeldhouwde houten panelen en verschillende kostbare stenen zoals marmer. Het is ook uitgerust met een laser die op Mekka is gericht.

Bewonder het Koninklijk Paleis tijdens uw verblijf in Marokko

Het Koninklijk Paleis, een van de mooiste monumenten van Casablanca, ligt in de wijk Habous. Het werd gebouwd in de jaren 1920. Het zijn de gebroeders Pertuzio die het in een gemoderniseerde Arabisch-islamitische stijl hebben gebouwd. Dit prachtige gebouw heeft een prachtige mediterrane tuin. U kunt het van buitenaf bewonderen, maar u mag het niet van binnen bezoeken. Als u Marokko bezoekt, kunt u van deze wandeling profiteren om de wijk Habous te bezoeken, waar alle inwoners van het land samenkomen.

Bezoek het Park van de Arabische Liga

Het Parc de la Ligue Arabe is het grootste park van Casablanca, aangezien het ongeveer 30 hectare beslaat. Het werd opgericht in 1919 en verdient uw aandacht wanneer u Marokko bezoekt. Als u wilt uitrusten in de rust onder de schaduw van palmbomen, is dit de ideale plek. Het League Park is de longen van de stad. Het is de plaats waar de lokale bevolking wandelt en gezinnen picknicken. De planten hier komen uit Franse koloniƫn, uit de vier windstreken zoals Latijns-Amerika, Afrika en Aziƫ. De pracht van deze grote groene ruimte wordt gevonden door de beroemde dadelpalmen. Volgens geruchten hebben Duitse gevangenen de loopgraven gegraven waar deze zijn geplant.

Plan du site