Wat te bezoeken in Colmar in Frankrijk? Ontdek de magische charmes van de meest bezochte stad van Europa

Het land van de wafel en de tarte flambée, de Franse gemeente die Colmar is, zal u verschillende sensaties doen beleven. Uiterst kalm en sereen, er naartoe gaan zou u helpen uw stress kwijt te raken. U zult dus Colmar moeten bezoeken, en enkele allegorische plaatsen van deze laatste ontdekken.

Het Unterlinden museum

Met meer dan 160 000 bezoekers in 6 maanden, is het Unterlinden museum volledig gewijd aan moderne kunst. Bovendien is het een van de meest bezochte musea in Frankrijk. Dit wordt verklaard door het feit dat het het beroemde schilderij van Picasso onthult, dat de naam "Guernica" draagt. Voor het overige wordt dit bezoekersaantal vooral gemotiveerd door de werken van de beroemde schilder Matthias Grunewald, die uit de 16e eeuw dateren. De beroemdste daarvan is het "Altaarstuk van Issenheim". Ter informatie: het Unterlindenmuseum is in de 13e eeuw begonnen als klooster. Later werd het een gevangenis na de verdwijning van de nonnen tijdens de Franse revolutie. In de eeuwigheid werd het omgevormd tot een carverne van lansiers, om uiteindelijk in 1853 een museum te worden.

De wijk van het kleine Venetië van Colmar

Met zijn vakwerkhuizen, zijn bloemen, zijn versieringen, zou het triest zijn Colmar te bezoeken, zonder naar het Kleine Venetië te zijn gegaan. Verdeeld met de rivier de Lauch, is het mogelijk om de bocht te maken met een boot, zoals de venitienne. Vanaf het begin werd de naam "Klein Venetië" gegeven vanwege de kanalen die er doorheen liepen. Niemand kan echter ontkennen dat dit een kleine knipoog is naar de stad van de Doges in Venetië. Met een ballade met de draad van het water, aan boord van een boot met platte bodem, aanschouwt u de schoonheid van de vakwerkhuizen die zijn versierd: hetzij met de rode kleur, hetzij met de blauwe kleur. Deze kleuren hadden inderdaad een betekenis, want de katholieken schilderden hun huizen in het blauw, terwijl de protestanten het rood gebruikten. Als u dus van plan bent Colmar een dezer dagen te bezoeken, is het heel goed mogelijk een hotel langs de Lauch (rivier van Colmar) te boeken. Als anekdote werd deze naam aan deze rivier gegeven, omdat hij vol zou hebben gezeten met Lauch (prei in het Duits).

De winstub van Colmar

Eenmaal in een nieuwe stad, zou het van het grootste belang zijn om hun lokale specialiteiten te proeven. Alleen, het zou nodig zijn om de winstub, bar-restaurants emblematisch voor de Elzas passeren. De traditionele gerechten uit de Elzas, zoals baeckeoffe, worden geserveerd in kwantiteit en kwaliteit en zullen u een gastronomisch orgasme bezorgen.

Plan du site