Een weekend in de zon? Ga naar Cascais, de mooiste kustplaats van Portugal

Cascais is een Portugese stad gelegen aan de kust van Lissabon. Het is beroemd om zijn prachtige stranden. Daarom is het een populaire toeristische bestemming geworden voor wie van een weekendje in de zon wil genieten. Om er te komen, aarzel niet om de trein te nemen voor een unieke ervaring.

Wat zijn de must-sees in Cascais?

De trein is de snelste manier om in deze prachtige stad te komen. De reis duurt gemiddeld 40 minuten. Deze sublieme stad valt op door haar pittoreske architectuur en haar oude vissersdorp. In het stadhuis vindt u een klein museum "Museu da Vila" dat de mythische geschiedenis onthult van dit vissersdorp dat nu een kosmopolitische stad is geworden. Vlak ernaast ziet u het standbeeld van Dom Pedro I. De markt van de stad wordt ook beschouwd als een must-see. U zult de gelegenheid hebben om nog verse streekproducten en verschillende animaties te ontdekken. De Citadel is een majestueus fort dat momenteel onderdak biedt aan een 5-sterrenhotel, waar zich ook een gerenommeerde galerie voor hedendaagse kunst "Cidadela Art district" bevindt. Het museum van het presidentschap van de Republiek is er ook gevestigd. Hoe dan ook, om Cascais op een andere manier te bezoeken, kunt u de trein nemen, door de straten slenteren of zelfs een fiets huren.

Wat zijn de beste stranden in de stad?

Als u van plan bent om Cascais te bezoeken, plan dan nu uw reis. In feite zijn er honderden zandstranden langs de kust van Cascais. Als u liever in het centrum van de stad verblijft, zijn de Praia da ConceiƧao en da Ribeira het populairst. Het gebied is ook beroemd om zijn surf- en kitesurfplekken. Liefhebbers van boardsporten zullen hier zeker aan hun trekken komen. De stranden van Guincho en Carcavelos verwelkomen elk jaar miljoenen bezoekers. Kortom, deze lijst is niet uitputtend. Maar waar u ook heen wilt, u moet weten dat de trein langs de kust rijdt en dus de stad met alle stranden verbindt.

Welk type accommodatie moet ik kiezen in Cascais?

De stad is een van de mooiste badplaatsen van Portugal. Er zijn verschillende soorten accommodatie beschikbaar. Het hotel is de keuze bij uitstek voor wie verlost wil zijn van al het huishoudelijke werk. Toch is het de duurste optie. Voor een goedkoop weekend kunt u beter op vakantiewoningen wedden. In ieder geval, om Cascais te bezoeken met een budget, is het raadzaam om aanbiedingen te vergelijken alvorens te reserveren. Wat het restaurant betreft, raadpleegt u de meningen van internetgebruikers op de gereserveerde fora en sociale netwerken. Zij kunnen u de weg wijzen naar de beste adressen online.

Plan du site